Wat is Deamon?

Deamon Tools is een software oplossing om virtuele diskdrives aan te maken. Je kunt dus bijvoorbeeld een extra DVD speler simuleren.

Waarom wil ik een DVD-Rom simuleren?

Stel dat je een DVD-film hebt gedownload / gekopieerd. Deze bestanden van de DVD (ISO, IMG, CUE, VOB, etc.) staan dan gewoon op jouw harde schijf. Eigenlijk moet je dan eerst een DVD schijfje branden om de DVD af te kunnen spelen. Maar dankzij Deamon Tools hoeft dit niet.

Kan ik dan ook games spelen?

Ja! De simulatie van jouw CD-Rom speler / jouw DVD-rom speler is dankzij Daemon Tools hardstikke realistisch. Dus je kunt een ISO CD of ISO DVD gewoon simuleren alsof het een echte CD speler of DVD speler is. De game zal gewoon gespeeld kunnen worden. Sterker nog, de game zal zelfs iets sneller spelen omdat hij vanaf de harde schijf (harddisk) gespeeld zal worden.

Is het nu Deamon Tools of Daemon Tools?

Officieel heeft deze software de naam Daemon Tools.

Op Wikipedia staat: DAEMON Tools is een computerprogramma voor Microsoft Windows dat een of meerdere virtuele cd/dvd-spelers emuleert.

De juiste schrijfwijze is dus eigenlijk Daemon.

Daemon Tools verwijderen windows 10

De lite versie werkt goed in Windows 10 (Anniversary) vanaf versie 4.47. Heb je echter een oudere versie en heb je jouw systeem geupdate naar Windows 10 voordat je Daemon Tools hebt geupdate dan kan verwijderen soms onmogelijk zijn. Een aantal gebruikers wil daemon tools weg halen vanwege het het installeren van Windows 10. Volg je de normale stappen dan geeft het installatieprogramma van Windows 10 dat je nog steeds Daemon Tools op jouw systeem hebt staan. Een oplossing is om de computer te scanner met cleaner software zoals AdwCleaner / MBAM / Ccleaner. Voor sommige gebruikers is het gelukt om Revo uninstaller te gebruiken om Deamon Tools definitief te verwijderen. Een andere suggestie is om eerst Deamon Tools weer te installeren om vervolgens opnieuw te de-installeren. En een gebruiker gaf aan dat de oplossing voor hem was om handmatig de bestanden “c:\program files (X86)\daemon tools” en/of “c:\program files (X86)\dtlite” te verwijderen en daarna ging het goed met Windows 10 installatie.

Server request failed. Error code: 12175

Je krijgt de error code 12175 en een server aanvraag mislukt melding. Schakel al jouw beveiligingsoftware / anti spyware software uit zoals Kaspersky, Spy Sweeper, NOD32 etc. Probeer het daarna nog eens.

Conflict met emulatie software

Je krijgt de melding “Conflict with emulation software detected”. Dit kan betekenen dat de gemaakte image (kopie van DVD of CD) slecht is, fouten bevat of dat de virtuele drive letter niet bereikbaar is.

Deamon Tools Error code 14

Dit is een hele vervelende foutmelding / foutcode die meestal voorkomt tijdens de installatie van Daemon. Error Code 14 heeft meestal te maken met SPTD. Het kan eenvoudig worden opgelost wanneer je bijvoorbeeld een anti virus programma zoals Panda Antivirus actief hebt in de achtergrond. Zet de antivirus tijdelijk even uit en probeer Demon dan opnieuw te installeren. Anderen hebben baat bij het deinstalleren van de Zone alarm toolbar. Maar je moet deze Zonealarm toolbar dan wel op je systeem hebben staan, de meesten zullen deze tool bar niet eens kennen. En een optie is om Comodo’s D+ uit te zetten, tijdelijk ook weer.

Waar is SPTD voor?

Deamon tools maakt gebruik van SPTD wat staat voor SCSI Pass Through Direct. SPTD is een nieuwe methode om opslag media te benaderen en het is oorspronkelijk ontwikkeld door Duplex Secure Ltd.

Eigenlijk is SPTD gelijkwaardig aan andere access layers / drivers die andere programma’s gebruiken zoals ASPI van Adaptec of SPTI van Microsoft. Deze drivers bieden toegang tot opslagmedia, echter SPTD biedt nog wat extra’s. Oudere versies van Deamon Tools konden niet zonder SPTD werken, de laatste versie kan dit echter wel. Maar wanneer je dit uitzet dan heb je wel minder functies. Voor de meeste systemen moet SPTD geen problemen opleveren.

Mijn probleem staat er niet bij

Helaas hebben wij niet alle problemen met Daemon Lite hier op de pagina verzameld. Probeer de oplossing voor het probleem te zoeken met behulp van Google. Probeer daarbij ook jouw probleem in het engels te omschrijven zodat je ook engelse sites met eventuele antwoorden kunt vinden.